Akciós hotelek és olcsó szállások


Budapest


Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikaiművelődésiiparikereskedelmi ésközlekedési központja, valamint nevezetes gyógyfürdőváros. Az Európai Unió nyolcadik legnépesebb városa. A Duna két partján, az Alföld, illetve a Dunántúli- és az Északi-középhegység találkozásánál fekszik. Természetföldrajzi adottságainak köszönhetően a világ egyik legszebb fekvésű fővárosának tartják.

Ezen a vidéken már az őskorban is volt emberi település. A város jelenlegi területén belül az egyik első ismert település a kelta alapítású, de latin néven elhíresült Aquincum, amely arómai korban Alsó-Pannónia tartomány székhelye volt. A honfoglaló magyarok 900 táján jutottak ide. Településüket az 1241-es tatárjárás elpusztította. Az újjáépült város a 15. században a humanista műveltség egyik európai központjává vált. A közel másfél századostörök uralom után a városi élet csak a 18. század során kezdett ismét kibontakozni, de igazi lendületet a 19. században, az ország nagyarányú iparosodásával vett. 1873-ban az addig önálló három várost, PestetBudát és Óbudát Budapest néven egyesítették.

A mai Budapest a 19. század utolsó harmadában és a 20. században lett világvárossá. Történetében új fejezet kezdődött 1950január 1-jén, amikor 23 környező települést hozzácsatoltak, amivel a főváros területe két és félszeresére, népessége másfélszeresére nőtt. Jelenleg Budapestet 23 kerületi önkormányzat és az egész városra kiterjedő jogkörrel rendelkező Fővárosi Önkormányzat igazgatja.

A legmagasabb nyilvántartott népesség 2 059 347 lakos volt, 1980-ban. Az 1990-es évekeleje óta viszont a népesség száma rohamosan csökken (19902005 között több mint 300 000 fővel). Ennek okai elsősorban a budapesti agglomeráció településeire való kiköltözés (szuburbanizáció), valamint a demográfiai hanyatlás felgyorsulása (születésszám visszaesése).

Budapest világörökségi helyszínként elismert látnivalói a Duna-part látképe és a Budai Várnegyed, valamint az Andrássy út és történelmi környezete. A főváros számtalan egyéb látnivalója között nemzetközi viszonylatban is különleges műemlékektemplomok,kastélyokókoriközépkori és török kori emlékek, barokkklasszicistaromantikus,neoreneszánszeklektikus és szecessziós stílusú középületek és lakóházak, 223 múzeumés galéria (közöttük jó néhány nemzetközi rangú gyűjtemény), történelmi hidak, valamint a köztéri szobrok és emlékművek sokasága található. Évente kb. 2,3 millió turista választja úticéljául.

Gold Hotel Buda, Budapest Gold Hotel Buda

Gold Hotel Buda

Budapest
A Gold Hotel Buda a főváros szívében egyedülálló fekvéssel rendelkezik: sétával megközelíthető mind a Szabadságszobor, mind a Világörökség részét képező Budai Vár. 5 percre található a...
1016 Budapest, I. ker. Hegyalja út 14.

Holiday Beach Budapest Wellness & Conference Hotel, Budapest Holiday Beach Budapest Wellness & Conference Hotel

Holiday Beach Budapest Wellness & Conference Hotel

Budapest
Holiday Beach Budapest Wellness & Conference Hotel Budapest egyik legszebb fekvésű, csendes övezetében, közvetlenül a Duna partján, várja vendégeit.
1039 Budapest, III. ker.
Hotel Aquarius, Budapest Hotel Aquarius

Hotel Aquarius

Budapest
Budapesten, a XXII. kerületben található az elegáns, személyre szabott szolgáltatásokat nyújtó - butikhotel stílusban kialakított szállodánk.  Az Aquarius Hotel**** Budapesten a XXII. kerületben, a magyar bor és...
1225 Budapest, XXII. ker. Nagytétényi út 372.

Hotel Astra Vendégház, Budapest Hotel Astra Vendégház

Hotel Astra Vendégház

Budapest
Hotel Astra Vendégház Budapesten az ódon hangulatú budai várnegyedben.  
1011 Budapest, I. ker. Vám u.6.
36-1/214-1906
Hotel Atlas, Budapest Hotel Atlas

Hotel Atlas

Budapest
Budapest belvárosában található háromcsillagos szállodánk mely, a városközponttól egy rövid, 2-3 perces sétával, vagy villamossal percek alatt megközelíthető, komfortos, kényelmes szobáival várja az egyénileg...
1081 Budapest, VIII. ker. Népszínház u. 39-41
Hotel Budapest, Budapest Hotel Budapest

Hotel Budapest

Budapest
Az egyedi stílusban épült, körpanorámás, légkondicionált Hotel Budapest a Várnegyed szomszédságában, könnyű megközelíthetőséggel a nyüzsgő belvárostól, Buda központjában fekszik. Budapest egyik legszebb...
1026 Budapest, II. ker. Szilágyi Erzsébet fasor 47.

Hotel Császár, Budapest Hotel Császár

Hotel Császár

Budapest
A Hotel Császár Budán, a Margit híd lábától 500 méterre, a város központjában fekszik. A belvárostól tömegközlekedési eszközökkel éjjel-nappal könnyen megközelíthető.
1023 Budapest, II. ker. Frankel Leó u. 35.

Hotel Ében, Budapest Hotel Ében

Hotel Ében

Budapest
A főváros pesti oldalán, a Budapesti Vásárközpont közelében, metróvonal mellett fekszik a Hotel Ében***, amely személygépkocsival és tömegközlekedési eszközzel egyaránt könnyen megközelíthető.
1148 Budapest, XIV. ker. Nagy Lajos király útja 15-17.

Hotel Erzsébet, Budapest Hotel Erzsébet

Hotel Erzsébet

Budapest
Száz év már történelem egy szálloda életében is. Az Erzsébet Szálloda felépítésének gondolata több mint száz évvel ezelőtt, 1867-ben merült fel először. A régi, egymásra zsúfolt,...
1053 Budapest, V. ker. Károlyi Mihály u. 11-15.

Hotel Fortuna, Budapest Hotel Fortuna

Hotel Fortuna

Budapest
A Hotel Fortuna csendes, barátságos környezetben várja vendégeit Budapesten. Örömmel állunk vendégeink rendelkezésére akár üzleti útjuk során, akár családi vakáció alkalmával keresnek egy meghitt pihenőhelyet....
1097 Budapest, IX. ker. Gyáli u 3/B
+ 36 1 215 0660
Főoldal Akciós hotelek Partnerek Szállásadóknak Médiaajánlat Kapcsolat

© 2011. | szallasjegyzek.hu - Szállásjegyzék Kft.

Az oldalra a felhasználók által feltöltött képi és szöveges tartalomért a Szállásjegyzék Kft. semmilyen nemű felelősséget nem vállal!

Feki Webstudio @ 2011 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás